Fluid Balans
Tuotekuvaus

OMENANMAKUINEN GLUKOOSI-ELEKTROLYYTTIJUOMAJAUHE

Aikuisen kehon koostumuksesta noin 60 % on vettä, pienillä lapsilla vielä enemmän. Nestetasapaino pysyy kunnossa, kun nesteen saanti ruuan mukana ja juomissa sekä nesteen eritys virtsaan, hikeen ja haihtumalla keuhkojen kautta ovat tasapainossa. Nestetasapainon säätelyyn osallistuvat myös elektrolyytit natrium ja kalium.

Kun nestettä menetetään runsaasti virtsaan, ulosteisiin, oksentelussa tai hikoiluna enemmän kuin nestettä nautitaan, elimistössä on nestehukka, joka voi johtaa elimistön kuivumiseen, jos nestehukkaa ei korvata nesteen juomisella.

Fluid Balansissa on nestetasapainon palauttamiseen tarvittavat tärkeimmät elektrolyytit natrium, kalium, kloridi ja magnesium, sekä energiaa antavaa glukoosia. Jauhe liuotetaan 2,5 dl viileään vettä, joka nautitaan yhdessä muun nesteen kanssa.

Fluid Balans sopii nestetasapainon palauttamiseen aikuisilla ja lapsilla. Se sopii myös urheilijoille urheilusuorituksen jälkeen palauttamaan menetettyjä suoloja sekä kuumassa ja kosteassa ilmastossa oleskeleville hikoilun aiheuttamaan suolojen menetykseen.

 
KOOSTUMUS

Valmis juoma 2,5 dl sisältää:
- glukoosia  3600 mg    80 mmol/l
- natriumia    344 mg    60 mmol/l
- kalium         194 mg    20 mmol/l
- kloridi          407 mg    46 mmol/l
- magnesium   50 mg      8 mmol/l
- sitraatti       794 mg    17 mmol/l

Kokonaisosmolaliteetti 231 mosmol/l

 
ERITYISTÄ
Ei sisällä laktoosia tai gluteenia. Makeutusaineena sukraloosi, aromina omena-aromi. Sopii vegaaneille.

Lue pakkauseloste ennen käyttöä.

Saatava apteekeista.


ANNOSTUS
Pakkausselosteen painotaulukon mukaan.


PAKKAUSKOKO
20 pussia (a' 5,6 g).