FerroFol-C

Kuvaus

FerroFol-C -tabletissa yhdistyvät vatsaystävällinen rauta, foolihappo ja C-vitamiini. C-vitamiini lisää raudan imeytymistä. Valmisteessa on rauta(II)bisglysinaattia, josta rauta Fe2+ imeytyy hyvin eikä se ärsytä vatsaa kuten monet muut rautasuolat. Rautaa tarvitaan elimistössä punasolujen ja hemoglobiinin muodostukseen sekä hapen kuljetukseen. Matala veren hemoglobiini voi ilmetä muun muassa väsymyksenä, kalpeutena ja hengästymisenä. Riittävä raudan saanti edistää punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista ja vähentää väsymystä ja uupumusta. Raudan tarvetta lisäävät mm. runsaat kuukautiset, imeytymishäiriö sekä nuorilla nopea kasvukausi. Raudan puutetta on yleisimmin naisilla.

Rautaa saadaan parhaiten liha- ja kalaruoista, joista rauta myös paremmin imeytyy. Raudan imeytymistä parantaa lisäksi C-vitamiini, joten aterialla on hyvä syödä myös tuoreita kasviksia, marjoja tai hedelmiä. Monet naiset saavat jo ennen raskautta niukasti rautaa ja foolihappoa, jolloin jo raskauden alussa äidin rauta- ja foolihappovarastot ovat pienet. Riittävä foolihapon saanti on tärkeää jo raskautta suunniteltaessa ja aivan raskauden ensimmäisillä viikoilla, koska foolihappo vaikuttaa sikiön solujen jakautumiseen ja kehittymiseen. Foolihapon suositeltava saanti raskauden aikana on 500 μg, jota määrää monen odottavan äidin on vaikea saada pelkästään ruuasta. Raskauden aikana monella äidillä veren hemoglobiini laskee, mikä johtuu raskauden aiheuttamasta verimäärän luonnollisesta muutoksesta. Silloin rautalisä on tarpeen ja sen käyttöä suositellaankin neuvolassa.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Käyttö

FerroFol-C  on hellävarainen rauta, joka auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Sopii raskautta suunnitteleville, odottaville ja imettäville äideille lisäämään raudan ja foolihapon saantia ruokavaliosta saannin ohella sekä kasvissyöjille ja vegaaneille.

Annostus

Aikuisille 1 tabletti päivässä niellään veden kanssa. Tabletti otetaan tyhjään vatsaan tai aterian yhteydessä. Vältä samaan aikaan maitoa, kahvia, teetä ja täysjyväviljavalmisteita, jotka vähentävät raudan imeytymistä.

Koostumus

Vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:
rauta(II)bisglysinaattia, vastaten 25 mg Fe2+
foolihappoa 400 μg
C-vitamiinia 50 mg

Ainesosat
Täyteaine (selluloosa), rauta(II)bisglysinaatti, L-askorbiinihappo, pintakäsittelyaineet (polyvinyylialkoholi, rasvahappojen magnesiumsuolat, kalsiumkarbonaatti, polyetyleeniglykoli, talkki), paakkuuntumisenestoaine (piioksidi), värit (rautaoksidit), pteroyylimonoglutamiinihappo.

Ingredienser
Fyllnadsmedel (cellulosa), järn(II)bisglysinat, L-askorbinsyra, ytbehandlingsmedel (polyvinylalkohol, magnesiumsalter av fettsyror, kalciumkarbonat, polyetylenglykol, talk), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), färgämnen (järnoxider), pteroylmonoglutaminsyra.

Pakkauskoko

120 tablettia

Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista ja niiden verkkokaupoista