Equibalans Electrolytebalans

Kuvaus

UUTUUS

Riittävä nesteensaanti on keskeistä hevosen terveydelle. Erityisen tärkeää se on suorituskyvyn ja palautumisen kannalta. Equibalans Electrolytebalans on maistuva elektrolyyttijauhe hevosen nestetasapainon ylläpitämiseen. Elektrolyyttijauheesta valmistettava liuos kompensoi hikoilun aikana menetetyt elektrolyytit (natrium, kalium, magnesium, kalsium ja kloridi) ja varmistaa hevosen nestetasapainon palautumisen. 

Hevonen voi hikoilla jopa 10–15 litraa tunnissa. Hikoilun määrään vaikuttavat rasituksen intensiteetti, kesto, ympäristön lämpötila ja hevosen karvapeite. Rehydraatio ja hevosen elimistön palautuminen rasituksesta tapahtuvat nopeimmin, jos elektrolyyttiliuosta käytetään oikea määrä suhteessa hikoiluun. Elektrolyyttejä tulisi käyttää myös valmennuskaudella, jossa hevonen on tasaisemmassa fyysisessä rasituksessa, ei vain korkean suorituskyvyn kilpailutilanteissa. Myös ratsastuskoulujen tuntihevoset, joiden kevyt liikunta voi kestää pidempään ja tapahtua lämpimässä maneesissa, hyötyvät elektrolyyttijauheesta. 

Elektrolyyttijauhetta voidaan käyttää ennen rasitusta tai liikuntasuoritusten välillä. Muita käyttötarkoituksia ovat nestetasapainon turvaaminen kuljetuksen aikana, elektrolyyttien korvaaminen kuumissa olosuhteissa, ja nestetasapainon ylläpitäminen sairauden aikana. Equibalans Electrolytebalans sopii myös hevosille, jotka ovat luontaisesti huonompia juomaan. 

 

KÄYTTÖ 

Hevosen nestetasapainon ylläpitämisen tueksi sekä vahvistamaan normaalia nestetasapainoa erityisesti rasituksen ja hikoilun yhteydessä.   

Elektrolyyttivalmistetta voidaan käyttää ennen rasitusta, suoritusten välillä, kuljetuksen aikana ja kuumissa olosuhteissa. Elektrolyyttiliuoksen oikea annostelu on tärkeää hevosen nopean palautumisen ja nesteytyksen kannalta. Valmisteen koostumus perustuu hevosen hien koostumukseen. 

Kilpailevalle hevoselle elektrolyyttijauhetta suositellaan käytettäväksi sekä valmennuskaudella että kilpailuissa. Säilytä kuivassa ja huoneenlämmössä, suljetussa purkissa.   

 

ANNOSTUS  

1 mittalusikka vastaa n. 12 g jauhetta 

Vähäinen tai kohtuullinen rasitus: 

4 mittalusikallista (48 g) 10 litraa vettä kohden 

Voimakas rasitus ja/tai runsas hikoilu: 

8 mittalusikallista (96 g) 10 litraa vettä kohden 

Normaalia juomavettä on oltava jatkuvasti saatavilla. 

KOOSTUMUS 

Ainesosat: Natriumkloridi, kaliumkloridi, kalsiumsitraatti, dekstroosi, magnesiumsitraatti, sensorinen lisäaine (aromiaineiden seos). 

Ravintoaineet:  

1 kg 48 g 96 g  

Natrium 210 g 10,1 g 20,2 g
Kalium 124 g 6,0 g 11,9 g
Kalsium 22 g 1,1 g 2,1 g
Magnesium 5,5 g 0,3 g 0,5 g
Kloridi 437 g 21,0 g 41,9 g 

 

PAKKAUSKOKO 

1 KG PURKKI 

Valmistettu Suomessa. 

eläintarvikeliikkeistä, apteekeista, tavarataloista ja verkkokaupoista sekä vitabalansshop.fi