D-max Kids 10 µg

0,00 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Lapset tarvitsevat D-vitamiinia kasvuun
Luusto ja hampaat kasvavat ja vahvistuvat lapsuuden ja nuoruuden aikana. D-vitamiini on luuston rakennusaineen kalsiumin lisäksi olennainen vahvan luuston ja hampaiden muodostuksessa, sillä D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymisestä, sekä luuston ja hampaiden pysymistä normaalina. Lapsen kasvua auttaa myös hyvä vastustuskyky. D-vitamiini hyödyttää immuunijärjestelmän (eli kehon puolustusjärjestelmä bakteereita ja viruksia vastaan) normaalia toimintaa.

Lapsille suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden
Kesällä lapset saavat auringonvalossa ihon kautta D3-vitamiinia. Ravinnossa D3-vitamiinia on vain kalassa, kananmunan keltuaisessa, D-vitamiinilla täydennetyissä maidossa ja maitotaloustuotteissa ja margariineissa. Talvisaikaan D-vitamiinin saanti pelkästään ruuasta voi lapsillakin jäädä vajavaiseksi, jos lapsi syö vähän tai ei lainkaan kalaa, ja maidon ja muiden maitotuotteiden käyttö on vähäistä.

Lasten D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on 0-vuotiaasta alkaen 10 µg. Ravitsemussuositusten mukaan 2-viikkoisesta 2-vuotiaaksi asti suositellaan 10 µg:n D-vitamiinilisän antamista ympäri vuoden. 2-17 vuotiaiden suositeltu päivittäinen lisä ympäri vuoden on 7,5 µg (Suomalaiset Ravitsemussuositukset 2014). D-vitamiinivalmisteena suositellaan D3-muotoa, joka on ihmiselle luontainen ja tehokkaampi kuin D2-muoto. Turvallinen ylin päivittäinen D-vitamiinin saantimäärä on 0–6kk 25 µg, 6-12 kk 35 µg, 1-10-vuotiaille 50 µg ja 11–17-vuotiaille 100 µg (EFSA 2018).

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Annostus

1 purutabletti päivässä. Tabletin voi purra tai imeskellä. Varmista, että pieni lapsi osaa purra tai imeskellä tabletin. Annostuksessa huomioitava D-vitamiinin saanti mahdollisista muista lisistä (esim. kalsium- tai monivitamiinivamisteet).

Koostumus

Vuorokausiannos 1 purutabletti sisältää:
D3-vitamiinia 10 µg

Ainesosat
Makeutusaine (ksylitoli), päärynäaromi, emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), kolekalsiferoli.

Ingredienser
Sötningsmedel (xylitol), päronarom, emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), kolekalciferol.

Pakkaukset

90 tabl. ja 300 tabl.

 Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista, luontaistuotekaupoista ja niiden verkkokaupoista