D-Vita 100 µg

0,00 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

D-vitamiinilisä tarpeen talviaikaan
Kesällä auringossa ihon kautta muodostuu elimistölle tarpeeksi D3-vitamiinia. Kesällä kertynyt D-vitamiinivarasto riittää vain syys-lokakuulle asti, jonka jälkeen D-vitamiinilisä voi olla tarpeen. Ravinnossa D3-vitamiinia on vain kalassa, kananmunan keltuaisessa, D-vitamiinilla täydennetyissä maidossa ja maitotaloustuotteissa ja margariineissa. Jos ei syö 2-3 kala-ateriaa viikossa, maitotuotteiden käyttö on vähäistä tai noudattaa pelkästään kasvisruokavaliota, D-vitamiinista voi tulla puutosta. D-vitamiinivalmisteena suositellaan D3-muotoa, joka on ihmiselle luontainen ja tehokkaampi kuin kasviperäinen D2-muoto. Aikuisen D-vitamiinin yksilöllinen vuorokausiannos voi vaihdella 20–100 µg:n välillä, jotta veren D-vitamiinipitoisuus pysyisi riittävän korkealla. Annoksen määrään vaikuttavat ruokavalio, auringonsaanti, ikä, ihon väri, ylipaino sekä luuston kunto ja sairaudet. D-vitamiinin turvalliseksi todettu korkein päivittäinen saantimäärä ruuasta ja ravintolisästä on aikuisilla 100 µg, 11–17-vuotiaille 100 µg, 1–10-vuotiailla 50 µg ja 6-12kk 35 µg ja 0–6kk 25 µg (EFSA 2018).

D-vitamiinia luustolle, lihaksille ja vastustuskyvylle
D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymisestä ja hyödyntämistä, mikä on edellytys luuston ja hampaiden normaalille kunnolle. Lihasten toiminta vaatii myös D-vitamiinia. Syksyisin ja talvisin vastustuskyky kaipaa vahvistamista D-vitamiinilla, sillä se hyödyttää puolustusjärjestelmämme normaalia toimintaa.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Annostus

Aikuisille 1 purutabletti päivässä. Annostuksessa huomioitava saanti mahdollisista muista lisistä (esim. kalaöljy-, kalsium- tai monivitamiinivamisteet).

Koostumus

Vuorokausiannos 1 purutabletti sisältää:
D3-vitamiinia 100 µg

 

Ainesosat Mansikka-Vadelma
Makeutusaine (ksylitoli), kolekalsiferoli (D-vitamiini), emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), aromi (mansikka, vadelma). 

Ingredienser Jordgubb-Hallon
Sötningsmedel (xylitol), kolekalciferol, emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), aromer (jordgubb, hallon). 

 

Ainesosat Päärynä
Makeutusaine (ksylitoli), kolekalsiferoli (D-vitamiini), emulgointiaine (hydroksipropyyliselluloosa, rasvahappojen magnesiumsuolat), aromi (päärynä). 

Ingredienser Päron
Sötningsmedel (xylitol), kolekalciferol, emulgeringsmedel (hydroxipropylcellulosa, magnesiumsalter av fettsyror), aromer (päron). 

 

Pakkaukset

200 tabl.

Valmistusmaa Suomi

 

Print Friendly, PDF & Email
päivittäistavarakaupoista, tavarataloista ja niiden verkkokaupoista