Fluid Balans

Kuvaus

Aikuisen kehon koostumuksesta noin 60 % on vettä, pienillä lapsilla vielä enemmän. Nestetasapaino pysyy kunnossa, kun nesteen saanti ruuan mukana ja juomissa sekä nesteen eritys virtsaan, hikeen ja haihtumalla keuhkojen kautta ovat tasapainossa. Nestetasapainon säätelyyn osallistuvat myös elektrolyytit natrium ja kalium. Kun nestettä menetetään runsaasti virtsaan, ulosteisiin, oksentelussa tai hikoiluna enemmän kuin nestettä nautitaan, elimistössä on nestehukka, joka voi johtaa elimistön kuivumiseen, jos nestehukkaa ei korvata nesteen juomisella.

Fluid Balansissa on nestetasapainon palauttamiseen tarvittavat tärkeimmät elektrolyytit natrium, kalium, kloridi ja magnesium, sekä energiaa antavaa glukoosia. Jauhe liuotetaan 2,5 dl viileään vettä, joka nautitaan yhdessä muun nesteen kanssa.

Lue pakkauseloste ennen käyttöä.

Käyttö

Fluid Balans sopii nestetasapainon palauttamiseen aikuisilla ja lapsilla. Myös urheilijoille urheilusuorituksen jälkeen palauttamaan menetettyjä suoloja. Mainio matkoilla kuumassa ja kosteassa ilmastossa hikoilun aiheuttamaan suolojen menetykseen.

Annostus

Aikuisille ja lapsille pakkausselosteen painotaulukon mukaan. Jauhe liuotetaan 2,5 dl viileää vettä, joka nautitaan yhdessä muun nesteen kanssa. Sopii myös raskauden ja imetyksen aikana.

Koostumus

Valmis juoma 2,5 dl sisältää:
glukoosia 3600 mg 80 mmol/l
natriumia 344 mg 60 mmol/l
kalium 194 mg 20 mmol/l
kloridi 407 mg 46 mmol/l
magnesium 50 mg 8 mmol/l
sitraatti 794 mg 17 mmol/l

Kokonaisosmolaliteetti 231 mosmol/l

Ainesosat
Glukoosi, natriumsitraatti, natriumkloridi, kaliumkloridi, magnesiumsitraatti, omena-aromi, makeutusaine (sukraloosi).

Ingredienser
Glukos, natriumcitrat, natriumklorid, kaliumklorid, magnesiumcitrat, äppelarom, sötningsmedel (sukralos).

Pakkauskoko

20 pussia (a’ 5,6 g)

Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista ja niiden verkkokaupoista