Foolihappo 400 µg

Kuvaus

Ravintolisä. Foolihappotabletti.

Folaatti (ravinnossa esiintyvä foolihapon muoto) on B-ryhmän vitamiini, jonka hyviä lähteitä ovat tuoreet kasvikset, hedelmät ja marjat, palkokasvit ja täysjyväviljat. Vitamiini tuhoutuu herkästi ruuanvalmistuksen aikana.

Folaatti edistää elimistössä proteiinien valmistusta ja vaikuttaa veren koostumuksen muodostumiseen. Folaatti on tärkeä osa  immuunijärjestelmän normaaliin toimintaan ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää normaaleja psykologisia toimintoja.

Suomalaisten folaatin saanti ravinnosta on suomalaisten ruoankäyttöä tutkivan Finravinto 2017 mukaan niukkaa. Miehet saavat ruokavaliostaan folaattia keskimäärin noin 250 mikrogrammaa (µg) vuorokaudessa ja naiset 220 mikrogrammaa (µg) vuorokaudessa, kun ravitsemussuosituksissa saantisuositus aikuisille miehille ja naisille on 300 mikrogrammaa (µg) vuorokaudessa poislukien hedelmällisessä iässä olevat naiset, joiden saantisuositus on 400 mikrogrammaa (µg) vuorokaudessa.

Foolihappolisä raskautta suunnitteleville ja raskauden sekä imetyksen aikana

Folaatin riittävä saanti on tärkeää sikiön ja vauvan normaalin kehityksen kannalta ja sen vuoksi hedelmällisessä iässä olevien naisten folaatin saantisuositus on miehiä suurempaa, 400 mikrogrammaa (µg) vuorokaudessa. Raskautta suunniteltaessa ja raskauden sekä imetyksen aikana suositeltava folaatin päiväsaanti on 500 mikrogrammaa (µg) vuorokaudessa.

Raskautta suunnittelevan tulisi jo noin kaksi kuukautta ennen ehkäisyn poisjättämistä aloittaa foolihappolisän nauttiminen tabletteina vähintään 400 mikrogrammaa (µg) vuorokaudessa. Folaatti osallistuu solujen jakautumisprosessiin ja edistää raskauden aikaista kudoksen kasvua. Äidin elimistön matala folaattitaso on riskitekijä sikiön hermostonputken sulkeutumishäiriön kehittymiselle. Foolihappolisä nostaa elimistön folaattitasoa ja tukee sikiön normaalia kehittymistä.

Käyttö

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, eikä terveitä elämäntapoja. Ohjeen mukaista annostusta ei saa ylittää. Säilytä huoneenlämmössä, pienten lasten ulottumattomissa.

Annostus

1 tabletti vuorokaudessa niellään veden kanssa.

Koostumus

Suositeltu vuorokausiannos (1 tabletti) sisältää:
Foolihappoa 400 µg (200 %*)

*Vuorkautisen saannin vertailuarvosta

Ainesosat
Täyteaineet (dikalsiumfosfaattidihydraatti, selluloosa), kiinteyttämisaine (polyvinyylipyrrolidoni), emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi), pteroyylimonoglutamiinihappo.

Ingredienser
Fyllningsmedel (dikalciumfosfatdihydrat, cellulosa), förtjockningsmedel (polyvinylpyrrolidon), emelgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), pteroylmonoglutaminsyra.

Pakkauskoko

30 tablettia

Valmistettu Suomessa

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista, luontaistuotekaupoista, päivittäistavarakaupoista ja verkkokaupoista