Professori A&M Sinkki

Kuvaus

Ravintolisä. Sinkkiglukonaattitabletti.

Professori A&M Sinkki on perinteinen sinkkivalmiste. Sinkki on tärkeä hivenaine, sillä kaikki ihmisen kudokset tarvitsevat sinkkiä. Sinkkiä tarvitaan muun muassa normaaliin kasvuun (osallistuu solujen jakautumisprosessiin ja DNA synteesiin) ja kehitykseen (edistää kognitiivista, tiedollista toimintaa), ja se on tärkeä hivenaine luustolle, lihaksille, iholle ja kynsille.

Sinkki on tärkeä hivenaine elimistön ravintoaineiden aineenvaihdunnassa. Se edistää normaalia hiilihydraattien ja rasvahappojen aineenvaihduntaa ja proteiinisynteesiä. Sinkillä on merkittävä rooli vastustuskyvyn ylläpidossa, sillä sinkki vaikuttaa elimistön puolustusjärjestelmän valkosolujen muodostumiseen, erilaistumiseen ja vasta-aineiden tuotantoon.

Sinkki edistää myös normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymistä, sillä se osallistuu sukupuolihormonien, kuten testosteronin, tuottamiseen ja eritykseen. Sinkkiä tarvitaan lisäksi elimistön happo-emästasapainon säätelyssä.

Sinkkiä saadaan monista eri ruoka-aineista. Eläinproteiini parantaa sinkin imeytymistä, mutta täysjyväviljojen, palkokasvien ja pähkinöiden sisältämät kuidut ja fytaatit voivat heikentää sinkin imeytymistä suolistosta. Vegaaniruokavaliota noudattavien kannattaa kiinnittää huomiota riittävään sinkin saantiin.

Käyttö

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, eikä terveitä elämäntapoja. Ohjeen mukaista annostusta ei saa ylittää. Säilytä huoneenlämmössä, pienten lasten ulottumattomissa.

Annostus

1 tabletti päivässä niellään veden kanssa.

Koostumus

Vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:

Sinkkiä 15 mg (150 %*)

*Vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Ainesosat
Sinkkiglukonaatti, maissitärkkelys, täyteaine (selluloosa), emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi).

Ingredienser
Zinkglukonat, majsstärkelse, fyllnadsmedel (cellulosa), ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

Pakkauskoko

250 tablettia

Valmistettu Suomessa.

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista, luontaistuotekaupoista, päivittäistavarakaupoista ja verkkokaupoista