D-Vita 10 µg Kids

Kuvaus

Lapset tarvitsevat D-vitamiinia kasvuun
Luusto ja hampaat kasvavat ja vahvistuvat lapsuuden ja nuoruuden aikana. D-vitamiini on luuston rakennusaineen kalsiumin lisäksi olennainen vahvan luuston ja hampaiden muodostuksessa, sillä D-vitamiini edistää kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä, sekä luuston ja hampaiden pysymistä normaalina. Lapsen kasvua auttaa myös hyvä vastustuskyky. D-vitamiini hyödyttää immuunijärjestelmän (eli kehon puolustusjärjestelmä bakteereita ja viruksia vastaan) normaalia toimintaa.

Lapsille suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden
Kesällä lapset saavat auringonvalossa ihon kautta D3-vitamiinia. Ravinnossa D3-vitamiinia on vain kalassa, kananmunan keltuaisessa, D-vitamiinilla täydennetyissä maidossa ja maitotaloustuotteissa ja margariineissa. Talvisaikaan D-vitamiinin saanti pelkästään ruuasta voi lapsilla jäädä vajavaiseksi, jos lapsi syö vähän tai ei  lainkaan kalaa tai jos maidon ja muiden maitotuotteiden käyttö on vähäistä.

Lasten D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on 0-vuotiaasta alkaen 10 µg. Ravitsemussuositusten mukaan 2-viikkoisesta 2-vuotiaaksi asti suositellaan 10 µg:n D-vitamiinilisän antamista ympäri vuoden. Yli 2-vuotiaasta aina 18-vuotiaaksi suositeltu päivittäinen lisä ympäri vuoden on 7,5 µg (Suomalaiset Ravitsemusuositukset 2014). D-vitamiinivalmisteena suositellaan D3-muotoa, joka on ihmiselle luontainen ja tehokkaampi kuin kasviperäinen D2-muoto. D-vitamiinin turvalliseksi todettu korkein päivittäinen saantimäärä ruuasta ja ravintolisästä on aikuisilla 100 µg, 11–17-vuotiaille 100 µg, 1–10-vuotiailla 50 µg ja 6-12kk 35 µg ja 0–6kk 25 µg (EFSA 2018).

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Annostus

1 purutabletti päivässä. Tabletin voi purra tai imeskellä. Varmista, että pieni lapsi osaa purra tai imeskellä tabletin. Annostuksessa huomioitava D-vitamiinin saanti mahdollisista muista lisistä (esim. kalaöljy-, kalsium- tai monivitamiinivamisteet).

Koostumus

Vuorokausiannos 1 purutabletti sisältää:
D3-vitamiinia 10 µg

Ainesosat
Makeutusaine (ksylitoli), päärynäaromi, kolekalsiferoli, emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat).

Ingredienser
Sötningsmedel (xylitol), päron arom, kolekalciferol, emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror).

Pakkaukset

200 tabl.

Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
päivittäistavarakaupoista, tavarataloista ja niiden verkkokaupoista