Ferrodan Fe2+ 50 mg

Kuvaus

Ferrodan Fe2+ 50 mg -tabletissa yhdistyvät vatsaystävällinen rauta ja C-vitamiini, joka lisää raudan imeytymistä. Pitkävaikutteinen tabletti vapauttaa rautaa noin kuuden tunnin ajan. Valmisteessa on ferrobisglysinaattia, josta rauta Fe2+ imeytyy hyvin eikä se ärsytä vatsaa kuten monet muut rautasuolat.

Rautaa tarvitaan elimistössä punasolujen ja hemoglobiinin muodostukseen sekä hapen kuljetukseen. Riittävä raudan saanti edistää punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista ja vähentää väsymystä ja uupumusta.

Rautaa saadaan parhaiten liha- ja kalaruoista, joista rauta myös paremmin imeytyy. Raudan imeytymistä parantaa lisäksi C-vitamiini, joten aterialla on hyvä syödä myös tuoreita kasviksia, marjoja tai hedelmiä. Raskauden ja imetyksen aikana raudan tarve kasvaa ja raskaana oleville suositellaan rautalisää, mikäli neuvolassa huomataan hemoglobiinin laskeneen. Raudan tarvetta lisäävät myös runsaat kuukautiset, imeytymishäiriö sekä nuorten nopea kasvukausi.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Käyttö

Lisäämään raudan saantia.

Annostus

Aikuisille 1 tabletti päivässä niellään veden kanssa. Tabletti otetaan tyhjään vatsaan tai aterian yhteydessä. Vältä samaan aikaan maitoa, kahvia, teetä ja täysjyväviljavalmisteita, jotka vähentävät raudan imeytymistä. Tarvittaessa tabletin voi puolittaa.

Koostumus

Vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:
rautaa 50 mg
C-vitamiinia 50 mg

Ainesosat:
Ferrobisglysinaatti, täyteaineet (hydroksipropyylimetyyliselluloosa, selluloosa), L-askorbiinihappo, pintakäsittelyaineet (polyvinyylialkoholi, kalsiumkarbonaatti, polyetyleeniglykoli, talkki), emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), paakkuuntumisenestoaine ( piidioksidi), värit (rautaoksidit).

Ingredienser
Ferrobisglysinat, fyllnadsämne (hydroxipropylmetylcellulosa, cellulosa), L-askorbinsyra, ytbehandlingsmedel (polyvinylalkohol, kalciumkarbonat, polyetylenglykol, talk), emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), färgämnen (järnoxider).

Pakkauskoko

120 tabl.

Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista ja niiden verkkokaupoista