Gynolacta

Kuvaus

Emättimessä on luonnostaan hapan ympäristö, jota kuvaa matala pH-arvo. Happamuuden aiheuttaa maitohappo, jota emättimen maitohappobakteerit tuottavat. Hapan ympäristö suojaa emätintä hilliten emättimen muiden bakteereiden ja hiivan liikakasvua sekä estäen taudinaiheuttajabakteereiden kasvua.

Bakteerivaginoosi ja epämiellyttävä vuoto
Emättimen happamuus vähenee, jos maitohappobakteerimäärä laskee. Se aiheuttaa muiden bakteereiden liikakasvua ja johtaa bakteeritasapainon häiriöön eli bakteerivaginoosiin. Tavallisin oire on normaalia runsaampi, epämiellyttävän hajuinen valkovuoto, joka on maitomaista ja harmahtavaa. Häiriöön ei yleensä liity tulehdusta. Bakteeritasapainon häiriö ja siitä johtuvat oireet ovat yleisiä kaikenikäisillä naisilla. Altistavia tekijöitä ovat muun muassa kuukautiset, yhdyntä, antibioottikuuri tai raskaus.

Hiivasienen aiheuttaman hiivatulehduksen oireita ovat voimakas kutina, kirvely ja polttelu. Valkovuoto on paksua, kokkareista ja hajutonta. Hiivatulehdus hoidetaan lääkkeellä. Lääkehoidosta huolimatta hiiva uusiutuu monella naisella muutaman kuukauden kuluessa lääkehoidon päättymisestä.

Luonnollinen maitohappo vahvistaa ja palauttaa emättimen happamuuden, mikä ylläpitää emättimen normaalia bakteerikasvustoa ja ennaltaehkäisee bakteeritasapainon häiriöitä.

Gynolacta on CE-merkitty lääkinnällinen laite. Valmistaja: Vitabalans Oy.

Käyttö

Bakteerivaginoosin hoitoon: 1 emätintabletti iltaisin syvälle emättimeen 7 vrk:n ajan.
Bakteerivaginoosin ehkäisyyn: 1 emätintabletti syvälle emättimeen iltaisin 3 vrk ajan tarvittaessa.

Tustustu pakkauselosteeseen ennen käyttöä. Sopii myös raskauden ja imetyksen aikana.
Jos oireet pahenevat tai jatkuvat 7:nnen päivän jälkeen, ota yhteys lääkäriin.

Koostumus

1 emätintabletti sisältää:
maitohappoa 50 mg

Muut aineet: kalsiumlaktaatti, laktoosi, hydroksipropyylimetyyliselluloosa, talkki, magnesiumstearaatti.

Pakkauskoko

8 tablettia

Valmistusmaa Suomi

Print Friendly, PDF & Email
apteekeista ja niiden verkkokaupoista