Laktoosinpilkkoja

0,00 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Laktoosinpilkkoja 4500 FCCU on laktaasientsyymitabletti. Yhden Laktoosinpilkkoja-tabletin entsyymimäärä (4500 FCCU) riittää hajottamaan n. 15 g aterian sisältämää laktoosia. Laktoosinpilkkoja-pakkaus on kätevä ottaa mukaan myös matkoille. 

Maidon hiilihydraatille, laktoosille, on suolistossa oma spesifinen entsyymi laktaasi. Laktaasi pilkkoo laktoosin (maitosokerin) kahdeksi hiilihydraatiksi, jotka imeytyvät suolistosta verenkiertoon. Jos laktaasientsyymiä on liian vähän suolistossa, laktoosi ei imeydy ohutsuolessa vaan se kulkeutuu paksusuoleen suolistobakteerien ravinnoksi. Imeytymätön laktoosi aiheuttaa yksilöllisesti erilaisia vatsavaivoja: turvotusta, ilmavaivoja, kouristelua, nipistelyä, löysää vatsaa jopa ripulia. Laktaasin vajaatoiminnasta aiheutuvia laktoosivaivoja kutsutaan laktoosi-intoleranssiksi, jotka ovat tuttuja n. 17 %:lle suomalaisia. Laktoosin sieto eli kuinka paljon laktoosia sisältäviä ruokia laktoosi-intoleranssista kärsivä pystyy nauttimaan ilman oireita, on hyvin yksilöllistä. 

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. 

Käyttö 

Laktaasientsyymi parantaa laktoosin pilkkoutumista ihmisillä, joilla on laktoosin pilkkoutumiseen liittyviä vaikeuksia. 

Annostus 

1 tabletti veden kera juuri ennen laktoosia sisältävää ateriaa tai sen aikana. 

Tarvittaessa voi ottaa 2 tablettia riippuen aterian laktoosimäärästä ja henkilön omasta laktoosinsietokyvystä. Korkeintaan 8 tablettia vuorokaudessa. Sopii myös lapsille, kun lääkäri on ensin varmistanut, etteivät oireet aiheudu maitoallergiasta. 

Koostumus 

1 tabletti sisältää:
laktaasientsyymiä 4500 FCCU. 

Ainesosat
Täyteaineet (selluloosa), kiinteyttämisaine (silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa), laktaasientsyymijauhe (maltodekstriini), emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), pintakäsittelyaineet (polydekstroosi, hydroksipropyylimetyyliselluloosa, polyetyleeniglykoli, väri (kalsiumkarbonaatti). 

Ingredienser
Fyllnadsmedel (cellulosa), förtjockningsmedel (tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa), laktasenzympulver (maltodextrin), emulgeringsmedel (magnesium salter av fettsyror), ytbehandlingsmedel (polydextros, hydroxypropylmetylcellulosa, polyetylenglykol), färgämne (kalciumkarbonat). 

Pakkauskoot 

30 tablettia. 

Valmistusmaa Suomi 

Lisätiedot

Pakkauskoko

30 tabl.

Print Friendly, PDF & Email
päivittäistavarakaupoista, tavarataloista ja niiden verkkokaupoista