Suomalaista lääkealan osaamista

Maailman lääkemyynnistä maamme osuus on alle puoli prosenttia, kertoo Lääketeollisuus ry. Kansainvälisyys on nykyisin vahvasti mukana lääkeyritysten kaikessa toiminnassa. Suomen rajojen ulkopuolella toimiessaan yritysten on tunnettava hyvin eri maiden lainsäädäntö, korvausjärjestelmät ja terveydenhuoltojärjestelmät. Ravintolisillä ja hoitotuotteilla on lisäksi omat erityismääräyksensä.

Paikallistuntemuksessa tytäryhtiöillä on tärkeä merkitys. Vitabalansilla on tytäryhtiöitä 12 Euroopan maassa ja oma maakohtainen myyntiorganisaatio kattaa tärkeimmät jälleenmyyntikanavat.  Pohjoismaista lääkealan osaamista arvostetaan vientimaissa korkealle ja suomalainen tuotanto varmistaa laadukkaat tuotteet myös vientiin.

Vitabalansin koko henkilöstöstä noin 35% työskentelee tällä hetkellä viennissä ja viennin osuus kasvaa vuosittain. Volyymin kasvu varmistaa, että tuotekehitys ja tuotanto voidaan jatkossakin säilyttää Suomessa. Yrityksen pääkonttori ja tuotantolaitokset sijaitsevat Hämeenlinnassa.

Vitabalans Oy aloitti ulkomaanviennin vuonna 1995. Yrityksellä on tytäryhtiöt Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tsekin tasavallassa, Slovakiassa, Unkarissa, Sloveniassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa.