Kotimaisuus kertoo ensiluokkaisesta laadusta

Joka kolmas maahantuotava ravintolisä todetaan Tullin elintarvikevalvonnassa määräysten vastaiseksi, uutisoi YLE 3.8.2020 julkaistussa artikkelissaan. Tulliviranomaisten mukaan ongelmia löytyy sekä ravintolisien pakkausmerkinnöistä että pakkausten sisällöistä. Vastuu tuotteen turvallisuudesta ja määräystenmukaisuudesta on aina markkinoijalla.

Meillä Vitabalansilla tuotteidemme turvallisuus on yksi tärkeimmistä laatutekijöistä. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat esimerkiksi itsehoitolääkkeet Ibumax ja Paramax sekä ravintolisät Arthrobalans, Lacto Seven, Magnex ja Ferrodan – nämä ja yli 100 muuta valikoimassamme olevaa tuotetta ovat oman tuotekehityksemme tulosta, ja ne valmistetaan omissa tehtaissamme Hämeenlinnassa. Merkkinä kotimaisuudesta ravintolisiemme pakkauksista löytyy Avainlippu, joka viestii kuluttajille laadusta, luotettavuudesta ja turvallisuudesta.*

Laatu rakentuu jokaisessa tuotteen elinkaaren vaiheessa

Vitabalansin resepti- ja itsehoitolääkkeet sekä ravintolisät kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Valitsemme tuotteisiimme vain korkealaatuisia raaka-aineita, jotka hankimme luotettaviksi arvioiduilta, sertifioiduilta kumppaneilta. Käyttämillemme raaka-aineille on etukäteen määritetty tiukat laatuvaatimukset, jotka jokaisen tehtaallemme saapuvan raaka-aine-erän tulee täyttää. Lisäksi huolehdimme siitä, että pakkausmerkinnät ovat määräysten mukaiset ja vastaavat tuotteen koostumusta. Näin kuluttaja saa tuotteesta tarvittavat tiedot ja tuotteen käyttö on turvallista.

Keräämme jatkuvasti palautetta ja käyttökokemuksia tuotteistamme, ja hyödynnämme saamaamme tietoa toimintamme kehittämisessä. Kuluttajapalvelumme koostuu farmasian ja ravitsemuksen ammattilaisista, joilta niin jälleenmyyjä- kuin kuluttaja-asiakkaammekin saavat tuotteita koskeviin kysymyksiin asiantuntevan vastauksen nopeasti.

Huolehdimme myös siitä, että tuotteidemme jälleenmyyjillä on riittävät tiedot tuotteistamme ja niiden käyttötarkoituksesta. Näin esimerkiksi apteekissa farmaseutti osaa suositella oikeaa valmistetta oikeaan tarkoitukseen. Myös verkkopalveluistamme löytyy kattava tietopaketti jokaisesta valikoimaamme kuuluvasta tuotteesta.

Toimintamme on kaikin puolin viranomaisvaatimusten mukaista

Lääketehtaana toimintaamme ohjaamassa on huomattava määrä kansainvälisen ja kansallisen lainsäädännön vaatimuksia ja viranomaisohjeita. Meille laatu ei ole pelkästään näiden vaatimusten täyttämistä, vaan myös niiden ylittämistä. Tuotannossamme noudatettavat laatustandardit on asetettu niin korkealle, että tuotteidemme laatu täyttää tiukimmatkin vaatimukset.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea tarkastaa säännöllisesti toimintamme, ja osoituksena hyvistä tuotantotavoista Vitabalansille on myönnetty GMP-todistus (Good Manufacturing Practice). Ravintolisien valmistusta puolestaan valvoo kunnallinen elintarviketurvallisuusviranomainen. Tarkastuskäyntien perusteella laadituista Oiva-raporteista selviää, että elintarviketurvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu toiminnassamme täysin vaatimusten mukaisesti.

*Avainlipun Bränditutkimus 2016, Frankly Partners