Nelikymmenvuotias lääkealan perheyritys investoi kasvuun

Kuva sosiaalisessa mediassa kiteytti päättyneen vuoden mainiosti: Can we uninstall year 2020 – This version has a Virus. Tuo virus on kuulunut jokaiseen päiväämme niin työssä kuin kotiarjessa jo kohta vuoden ajan, ja syönyt varmasti ihan jokaisen voimavaroja. Vuosi 2021 alkaa kuitenkin varovaisen toiveikkaissa tunnelmissa. Josko rokotusten myötä päästäisiin siirtymään taas normaalimpaan arkeen.

Vitabalans kehittyy vahvasti omavaraisena

Epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta Vitabalans Oy kehittyy ja kasvaa. Teimme keskikesällä päättyneellä tilikaudella jälleen ennätyksellisen liikevaihdon ja hyvän tuloksen. Vitabalans-konsernin liikevaihto tilikaudella 2019-2020 oli 34,6 miljoonaa euroa ja kasvua edelliseen kauteen verrattuna oli peräti 14 prosenttia. Pitkäjänteinen työ erityisesti vientimaissamme Euroopassa alkaa kantaa hedelmää. Päämarkkinamme Suomi kehittyi myös positiivisesti ja pystyimme säilyttämään asemamme alan kärkitoimijoiden joukossa kiristyvästä kilpailutilanteesta huolimatta.

Hyvän tuloksen ansiosta voimme säilyttää omavaraisuutemme vahvana, vaikka investoimme jatkuvasti kasvun edellytyksiin. Kuluvan tilikauden ensimmäisellä puolikkaalla olemme jatkaneet positiivista kehitystämme ja näkymät keväälle ovat hyvät.

Kasvun mahdollistajana investoinnit henkilöstöön

Kasvu edellyttää jatkuvaa toiminnan kehittämistä ja resurssien hallintaa. Henkilöstömäärämme kasvoi edellisellä tilikaudella Suomessa 7 % (14 henkilöä) ja rekrytointeja on tälläkin hetkellä käynnissä. Lisäresursseille on tarvetta useissa toiminnoissa, kuten tuotannossa, tutkimuksessa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Näillä alueilla on käynnissä myös useita kehityshankkeita, jotka tehostavat toimintaamme ja edistävät henkilöstön tyytyväisyyttä työympäristöönsä.

Oma tuotekehitys ja tuotanto luovat vahvan pohjan tulevalle

Kun koronatilanne keväällä eskaloitui Suomessa, olimme osanneet varautua siihen melko hyvin. Toimitusvarmuutemme säilyi hyvänä sekä tärkeissä itsehoitolääkkeissä että ravintolisissä, mistä saimme asiakkailtamme erityistä kiitosta. Haukkasimme markkinaosuutta mm. allergiakauden tuotteissa.

Materiaalivarastot olivat ennen kysyntäpiikkiä kunnossa ja tuotanto tehtaissamme Hämeenlinnassa on pyörinyt vähintään normaalilla volyymilla koko ajan. Saimme tuotteet nopeasti perille apteekkeihin, sillä käärimme hihat ja tartuimme toimeen, kun siihen oli tarve. Olemme olleet onnekkaita, sillä virus ei ole työntekijöihimme iskenyt ja tekemämme toimenpiteet viruksen haittojen torjumiseksi ovat olleet ainakin toistaiseksi riittäviä.

Oma tuotanto on vahva kivijalkamme myös tulevaisuudessa. Oman tuotekehityksen ja tuotannon tuloksena syntyvät kilpailukykyiset, suomalaiset terveystuotteet, joille on kysyntää niin kotimaassa kuin vientimaissamme.  Keskittymällä vahvuuksiimme pysymme hallitun kasvun tiellä ja etenemme määrätietoisesti kohti missiotamme. Haluamme olla yhä merkittävämpi lääkealan toimija Euroopassa laadukkailla ja halutuilla suomalaisilla valmisteilla.

Kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille vuodesta 2020.
Kaupallista vuotta 2021!

Mervi Salmela
Marketing Director

Suomalaista lääkealan osaamista vuodesta 1980.